A termék átvételére, illetve kiszállítására minden esetben a megrendelés beérkezése, és feldolgozása után van lehetőség! Webáruházunkban lehetőség van személyes, telephelyi átvételre is (1183 Budapest, Vág utca 5). Házhoz is szállítunk szerződött fuvarozó cégünkkel, Magyarország területén belül található címekre.

A szállítási díjat rendszerünk automatikusan kiszámolja, a termék(ek) kosárba helyezése után. A szállítási díj nem tartalmazza az utánvét költségét, így az egyedileg kerül hozzáadásra a megrendeléshez, a megrendelés feldolgozása után. Az utánvét díját az oldalon lejjebb található táblázat tartalmazza.

Fenntartjuk a jogot, hogy a kiszállítás költségét minden esetben a megrendelés beérkezése után egyedileg határozzuk meg, és jelezzük vissza megrendelőinknek (bizonyos termékek méretük, és/vagy térfogatuk miatt nem szállíthatóak hagyományos futárszolgálattal, vagy csak több, külön csomagban feladhatóak). Erről minden esetben tájékoztatjuk megrendelőinket a megrendelés feldolgozása után.

Az alábbi táblázat adatai csupán tájékoztató jellegűek, ettől a GL Festék Kft kivételes esetekben eltérhet, a vásárló tájékoztatását követően (pl.: extrém súly, vagy csomag térfogat). Amennyiben a Vásárló nem fogadja el a házhoz-szállítás díját, a vásárlástól díjmentesen elállhat, amennyiben ezt jelzi e-mailben cégünk felé.

Magyarország területére Bruttó 300.000.- forint végösszegű rendelés felett a kiszállítás ingyenes, 1 raklapot elérő mennyiségig (maximum 1000 kg / raklap)! 1 raklap, illetve 1000 kg-ot meghaladó raklapos tételeknél egyedi szállítási díjat adunk. Térkövekre, zsákos termékekre, hőszigetelésre és hőszigetelő rendszerekre, padlásfeljáró lépcsőkre, és tetőablakokra egyedi díjszabást adunk. Bruttó 300.000.- forint alatti végösszegű megrendelésekre a lenti táblázatban szereplő díjak érvényesek

Bizonyos esetekben raklap bontási díj is felszámolásra kerülhet.

Szerződött partnerünk

-ÁSZF elérhetősége: MXP Általános Szerződési Feltételek

-Adatkezelési tájékoztatója: MXP Adatvédelmi Tájékoztató

-Csomag nyomkövetése: Csomagkövetés

Csomag szállítás:

Csomagszállítás feltétele (meddig nem számít egy termék raklapos terméknek):

Egy csomag maximális tömege 40 kg, és maximum 0.5 m3 térfogatú lehet. 40 kg tömeg felett újabb csomag lesz feladva. Egy címre maximum 150 kg tömegű csomagot tudunk kiszállítani, raklapos szállítás nélkül. Azaz 1 küldemény (1 címre feladott összes csomag) maximális tömege 150 kg, és/vagy maximális térfogata 0.5 m3 lehet. Amennyiben a termékek ezt a tömeget, és/vagy térfogatot meghaladja, abban az esetben kizárólag raklapos kiszállításra van lehetőség.

Egy példa:

Vásárló rendel 6 zsák 25 kg-os terméket, (bankkártyás fizetéssel, vagy előre utalással). Ezt a lenti táblázat szerint tudjuk szállítani, azaz 6 * 3.900.- (23.400.-) forint lesz a szállítás díja (nem tartalmazza az utánvét díját), mivel ez a kis csomag küldés maximális súlyhatára (150 kg).

Ha Vásárló rendel 1 db 25 kg-os zsákos terméket, (bankkártyás fizetéssel, vagy előre utalással) és mellé 1 db 15 kg-os terméket, abban az esetben a feladott csomag tömege összesen 40 kg lesz, így 7.200.- forintért tudjuk házhoz szállítani.

Utánvétes fizetés esetén további költségek merülnek fel, ami a lenti táblázatban megtekinthető.

Raklapos szállítás:

Minden olyan termék, ami a fenti leírás szerint raklapos termék, abban az esetben a raklapos országos szállítási díjak lépnek érvénybe. 

Egy raklapra maximum 1000 kg tömegű termék helyezhető fel. 1000 kg tömeg felett újabb raklap, ezzel együtt újabb raklap szállítási díj adódik hozzá a megrendelés végösszegéhez. Bizonyos esetekben további, betétdíjas raklap kerülhet felszámolásra a szállítási díjon felül, amiről tájékoztatjuk vásárlóinkat. Igyekszünk minden esetben egyutas „eldobható” raklappal küldeni a termékeket, hogy ezzel se drágítsuk tovább a szállítási díjakat.

Amennyiben a vásárló a betétdíjas raklapo(ka)t sértetlenül visszajuttatja cégünkhöz, abban az esetben a raklap betétdíját visszatérítjük, azonban az amortizáció költségét (gyártónként változó lehet) semmilyen esetben  nem térítjük vissza. Egyutas raklap esetén nincs szükség a raklap visszaszállítására telephelyünkre, mivel annak plusz díjat sem számolunk fel. Raklapos szállítás esetén nincs lehetőség utánvétes fizetési módra, minden esetben átutalásos számlát állítunk ki, előrefizetés szükséges.

Raklapos szállítás esetén emelő hátfalas teherautó viszi házhoz a választott termékeket. A teherautóról villás raklapemelővel (közismert nevén „béka”) veszik le az árut. A raklapemelővel a szerződött kiszállító cégünk kollégája a vásárló kapujáig viszi a termékeket a raklappal együtt, és ott lerakja. Amennyiben lehetőség van a kaputól beljebb is lerakni a raklapot, ezt a helyszínen kérheti a kiszállítást végző kollégától, aki lehetőségeihez képest megpróbálja ezt a Vásárlónak teljesíteni. De ez nem kötelessége, a raklapos szállítás a Vásárló kapujáig szól.

Van lehetőség bizonyos esetekben közvetlenül a gyártóktól is a raklapos termék(ek) kiszállítására, ami bizonyos esetekben kedvezőbb áron is történhet. De ez csak bizonyos termék mennyiség elérése után válik lehetővé. Ez a mennyiség minden egyes beszállítónál különbözik. Cégünk törekszik a Vásárlók minél kedvezőbb áron történő kiszolgálásához, ezért minden egyes megrendelés esetén külön kiszállítási díjat számolunk ki, és ezután értesítjük Vásárlóinkat a pontos szállítási költségről.

Raklapos szállítás esetén nincs lehetőség utánvétes fizetésre, kizárólag előre utalásos fizetés lehetséges!

A szállítási időről, és az átvételről bővebben az Általános Szerződési Feltételeinkben olvashat.

Szállítási díjak bankkártyás fizetés, vagy előre utalás esetén:            
Csomagszállítás országosan, Magyarország területén belül:          
Csomag súlya: 0-2 kg 2-5 kg 5-10 kg 10-20 kg 20-30 kg 30-40 kg  
Szállítási díj: 2.500.- 2.650.- 2.800.- 3.300.- 3.900.- 4.300.-  
               
               
Raklapos szállítás országosan: Tartalmazza a raklap díját, és a raklap amortizációs költségét is  
Csomag súlya: 0-150 kg 150-250 kg 250-500 kg 500-750 kg 750-1000 kg    
Szállítási díj: 20.000.- 21.000.- 24.000.- 25.000.- 28.000.-    
               
               
Utánvét kezelés díja, amennyiben készpénzzel lesz rendezve a számla, házhozszállításkor:      
Utánvét kezelés díja:              
Utánvét összege  (megrendelés végösszege): 0 – 30.000 Ft 30.001 -50.000 Ft 50.001 -100.000 Ft 100.001 -200.000 Ft 200.001 -300.000 Ft 300.001 -400.000 Ft 400.001 -450.000 Ft
Utánvét kezelés díja: 300.- 400.- 500.- 700.- 1.200.- 1.800.- 2.500.-

Nagy terjedelmű csomagok, és különleges termékek szállítása:

Néhány, boltunkban forgalmazott termékünket a kiszállító partnereink nem visznek házhoz, azok terjedelme és/vagy anyaga miatt (pl.: hőszigetelő lapok, üveggyapot termékek, olyan termékek, amik daruzást igényelnek a teher-gépjárműről való lepakoláshoz). Ezekben az esetekben természetesen megpróbálunk alkalmazkodni Vásárlóink igényeihez.

Így bizonyos esetekben lehetőség van arra, hogy Vásárlóink megrendelésüket közvetlenül a gyártók által biztosított szállítóeszközökkel kapják meg, vagy saját gépjármű parkunkkal szállítjuk házhoz. Erről minden esetben tájékoztatjuk Vásárlóinkat, a megrendelés visszaigazolásakor.