Vakolóanyagok típusai: Hogyan válasszunk?

A falazatok védelmére és a felületkiegyenlítésre szolgálnak alapvetően a különböző típusú vakolatok, melyek homogén és légtömör felülete lehetővé teszi a hőszigetelő képesség javítását, optimális kialakítását, a mechanikai behatásokkal szembeni ellenálló képesség, valamint vízzel és faggyal szembeni ellenálló képesség kialakítását, továbbá időtállóvá és esztétikussá teszi a falszerkezeteket.

A mai modern és minőségi vakolóanyagok széles kínálata várja a felhasználókat, azonban minden felhasználási terület egyedi igényekkel rendelkezik, melynek következtében számos választási szempontunk lehet:

  • A felhasználás helye, például külső homlokzat vagy lábazat, beltéri helyiségek, párás környezeti adottságok
  • Az alapfelület típusa, például beton, tégla vagy festett falazat
  • Végső felületi kialakítás, például festett falfelület, hideg vagy meleg burkolat
  • Egyéb funkcionális szempontok, például hővezető képesség, kivitelezési technológia

Minőségi kül- és beltéri vakolatokért tekintse meg weboldalunk széles termékkínálatát, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy otthona olyan lehessen, amilyet elképzelt!

Penészesedés ellen – lélegző vakolatok

A penészesedés egy mindenkit érintő probléma, otthonunkban legfőképpen a fürdőszobát és a konyhát szeretik a penészgombák. Nagyon gyorsan szaporodnak, és óriási egészségkárosító hatásaik is vannak, ezért érdemes megelőzni a penész kialakulását, melyre kiváló megoldást nyújt a lélegző vakolat.

lélegző vakolatok és falfestékek összehangolva igen eredményes hatást érhetnek el, hiszen nem engedik letelepedni a penészt, bár jó tudni, hogy a tökéletes védelemhez ajánlatos megfelelő nyílászárókat vagy szellőzőrendszert beépíteni.

A vakolat alapvetően a falak kiegyenlítésére és a falak védelmére szolgál. A lélegző vakolat nem csak ebben jeleskedik, hanem teljesen szárazon tartja a falakat, és „kiszellőzteti” őket, az átnedvesedett falakat pedig kiszárítja.

lélegző vakolatot alkalmazhatjuk belső és külső falfelületekre is, azonban fontos, hogy alapos munkát végezzünk, hiszen egy kis hiba is képes megakadályozni, hogy a vakolat tökéletesen funkcionáljon.

Válassza ki az otthonának megfelelő vakolóanyagot, és tegye fel kérdéseit munkatársainknak!

Felújítás és a lélegző vakolat előnyei

Minden otthonban eljön az a pillanat, amikor időszerűvé válik egy újrafestés vagy éppen vakolás. Ennek oka lehet a fal elhasználódása vagy rosszabb esetben annak penészesedése, salétromosodása.

Ezúttal döntsön okosan és használjon a felújítás alkalmával olyan innovatív anyagokat, mint amilyen a lélegző vakolat. Nedvesedő fal esetében a munkafolyamat első lépése a megújítani kívánt vakolatrész leverése. Fontos pontosan kijelölni azt a magasságot, ameddig el kell távolítani a vakolatot. A nedvesség határ fölött 50-70 cm-t ajánlott ráhagyni. A lélegző vakolat felvitelekor figyeljünk arra, hogy ne foltszerűen használjuk, hanem mindig sík részeket vakoljunk.

lélegző vakolat használatával végleg megszabadulhatunk a nedvességtől és vele együtt a salétromtól, penésztől, hiszen a lélegző pórusok segítenek meggátolni a gombaképződést, mindemellett az időjárási tényezőkkel szemben is védelmet nyújtanak.

lélegző vakolattal Ön is eredményesen óvhatja háza értékét! Tegye próbára, és válasszon termékeink közül!

Baumit, Jub, Weber, Sakret, Rigips, Isonil, Cemix, King-Stone, Revco vakolatok

A következő gyártók termékeit forgalmazzuk